Galuste cu prune

de Oana in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 6731 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • cartofi – 500 g.
    • oua – 1 buc.
    • Faina – 80 g.
    • gris – 25 g.
    • zahar vanilat – 1 pliculet
    • un praf de sare
    • prune – 10 buc. mai mici
    • zahar brun – 30 g.
    • scortisoara – 1 lingurita
    • Topping:
    • unt – 50 g.
    • pesmet – 100 g.
    • zahar brun – 50 g.
    • scortisoara – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

  • Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert

  • Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit

  • Intre timp, desfaceti prunele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii

  • Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte

  • Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu

  • Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte

  • Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari

  • Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia

  • Adaugati treptat faina si framantati usor

  • Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari

  • Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare

  • Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat pruna, aplatizati aluatul si introduceti pruna in mijloc, apoi imbracati-o in aluat

  • Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda

  • Dupa ce ati format toate galustele cu prune, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata

  • Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile

  • Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert friganele rulate si aromate